Fruit stukjes

Gevriesdroogde fruitstukjes bieden een frisse crunch en veelzijdige, knapperige toevoeging aan je creaties. Verrijk smoothies, gebruik het als decoratie voor een culinair hoogstankje óf eet het als snack. Met andere woorden: stukjes fruit zijn multi-inzetbaar. Met meer dan tien smaken, raken je smaakpaillen niet snel verveeld. Probeer bijvoorbeeld eens stukjes aardbei, banaanstukjes of gevriesdroogde granaatappelpitjes.

Toont alle 10 resultaten

Gevriesdroogde aardbei stukjes

vanaf 5,99

Gevriesdroogde aronia appelbessen

vanaf 5,99

Gevriesdroogde banaan stukjes

vanaf 5,99

Gevriesdroogde citroen stukjes

vanaf 8,99

Gevriesdroogde duindoorn besjes

vanaf 7,99

Gevriesdroogde granaatappel pitjes

vanaf 11,99

Gevriesdroogde kiwi stukjes

vanaf 7,99

Gevriesdroogde rode biet stukjes

vanaf 5,99

Gevriesdroogde sinaasappel stukjes

vanaf 7,99

Wat zijn gevriesdroogde fruitstukjes?

Gevriesdroogde fruitstukjes ondergaan een uniek proces dat hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen behoudt, terwijl het watergehalte wordt verwijderd. Dit proces begint met het bevriezen van vers fruit, waarna het fruit wordt blootgesteld aan vacuümcondities. Onder deze omstandigheden verdampt het water uit het fruit, waardoor het droog en knapperig wordt, terwijl de smaak en bijna alle voedingsstoffen behouden blijven. Het resultaat is een lichtgewicht, knapperig stukje fruit.

Een van de meest opvallende kenmerken van gevriesdroogde fruitstukjes is de intense smaak. Omdat het water uit het fruit wordt verwijderd tijdens het gevriesdroogproces, wordt de smaak geconcentreerd, waardoor elke hap een heerlijke smaakexplosie is. Of je nu kiest voor aardbeienstukjes, citroenstukjes, stukjes ananas of partjes appels: elk stukje fruit barst van de natuurlijke zoetheid, aroma's én voedingsstoffen en vitaminen.

Wat kun je met stukjes fruit?

Het gebruik van gevriesdroogde fruitstukjes is niet beperkt tot alleen tussendoortjes. Ze zijn ook een veelzijdige ingrediënt in tal van recepten. Voeg ze toe aan zelfgemaakte mueslirepen voor een natuurlijke zoetheid, strooi ze over pannenkoeken of wafels voor een kleurrijke topping óf mix ze door smoothies voor een extra smaakboost. Hun langere houdbaarheid maakt ze ook perfect voor onderweg, op reis, of als snack voor onderweg.

Liever heel fruit of bijvoorbeeld schijfjes? Kijk dan eens naar: gevriesdroogd fruit. Voor bijvoorbeeld smoothies kun je ook fruitpoeder overwgen in plaats van stukjes fruit.

Back to Top