Wat leuk dat je onze blog hebt gevonden! We vertellen je namelijk graag meer over onze mooie producten. In verschillende artikelen leggen we je uit welke producten we verkopen, hoe deze worden gemaakt, hoe jij ze thuis kunt toepassen en delen we heerlijke en gemakkelijke recepten. In dit artikel vertellen we je meer over fruitpoeders. Wat zijn fruitpoeders precies en hoe kun jij ze toepassen in de lekkerste gerechten? In dit artikel geven we antwoord op die vragen.

Inhoudsopgave

Wat zijn fruitpoeders precies?. 1

Verschillende soorten fruitpoeders. 1

Fruitpoeders gebruiken in recepten. 1

Passen fruitpoeders in een gebalanceerd voedingspatroon?. 2

Fruitpoeders bewaren. 2

Glutenvrij, Lactosevrij, én Vegan. 2

Droogfruit.nl 2

Wat zijn fruitpoeders precies?

Fruitpoeders zijn poeders gemaakt (fijnmalen) van gevriesdroogd fruit. In een eerder artikel vertelde we al dat gevriesdroogd fruit, fruit is dat een vriesdroogprocesbehandeling heeft ondergaan. Al het vocht wordt dan uit het verse fruit verwijderd door vriezen onder een specifiek vacuüm. Een specifieke techniek die we graag in een ander artikel nog verder toelichten.

Wat maakt fruitpoeders anders dan gevriesdroogd fruit? Dat is de textuur en de manier hoe je ze kunt toepassen. Fruitpoeders zijn net als gevriesdroogd fruit licht, intens van smaak, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn lang houdbaar. Doordat fruitpoeders fijngemalen zijn hebben ze geen brosse structuur meer.

Verschillende soorten fruitpoeders

Vrijwel alle fruitsoorten kun je vriesdrogen en kun je dus vermalen tot fruitpoeders. Bananen, frambozen, aardbeien, mango’s en ga zo maar door zijn hiervoor uitermate geschikt. Wist je dat bij het proces van vriesdrogen tot wel 97%* van alle voedingsstoffen bewaard blijven? Alleen het water wordt dus verwijderd bij het proces van vriesdrogen. Bij het vermalen van gevriesdroogd fruit gaan er geen extra voedingsstoffen verloren.

Fruitpoeders bestaan volledig uit de stoffen die van nature in het fruit aanwezig zijn, er zijn dus geen andere hulpstoffen of suikers aan toegevoegd. Het product is langer houdbaar door zijn vorm en het gebrek aan water.

De unieke smaak en textuur maakt fruitpoeders geschikt voor meerdere toepassingen. In de alinea hieronder vertellen we je daar meer over.

Fruitpoeders gebruiken in recepten

De brosse en crunchy structuur maakt gevriesdroogd fruit een ideaal tussendoortje. Fruitpoeders zijn hiervoor niet geschikt door de vorm. Net als gevriesdroogd fruit kun je fruitpoeders wel gemakkelijk toevoegen aan je yoghurt- of kwarkontbijtje. Toch is er iets wat je met fruitpoeders kunt wat je met gewoon fruit niet kunt doen: toevoegen aan al je baksels! Fruitpoeders kun je gebruiken voor het toevoegen van smaak en kleur. Je hoeft dan geen toegevoegde suikers of kleurstoffen te gebruiken maar voegt al het goede en mooie van fruit toe. En het mooie is, de fruitpoeders hebben geen negatieve invloed op je baksels.

Uiteraard kun je fruitpoeders ook nog altijd toevoegen aan je favoriete smoothie of eiwitshake!

Passen fruitpoeders in een gebalanceerd voedingspatroon?

Zoals je net hebt kunnen lezen zijn fruitpoeders een lekkere toevoeging aan je voedingsschema en ik kan je vertellen dat fruitpoeders dezelfde voedingsstoffen bevatten als fruit. Alleen het water wordt namelijk verwijderd. Daarnaast bevatten fruitpoeders weinig calorieën per 100 gram en zijn er geen suikers en andere stoffen aan toegevoegd.

Dit maakt fruitpoeders een uitstekende keuze voor mensen die op hun calorie-inname willen letten maar wel willen blijven genieten van lekkere producten. Want voor een smaakexplosie zorgen fruitpoeders zeker! Fruitpoeders passen daarom prima in een gebalanceerd voedingspatroon.

Fruitpoeders bewaren

Zoals eerder beschreven in dit artikel zijn fruitpoeders lang houdbaar omdat het water uit het product is gehaald. Om thuis de fruitpoeders ook langer houdbaar te houden is het belangrijk om ze droog en luchtdicht te bewaren. Dit kan door de fruitpoeders in een afgesloten en luchtdicht bakje en plaatst deze in een keukenkastje. De fruitpoeders van droogfruit worden geleverd in een makkelijke papieren stazak die goed af te sluiten is, ideaal!

Glutenvrij, Lactosevrij, én Vegan

Omdat er bij de productie van fruitpoeders geen toevoegingen worden gebruikt zijn al deze producten vrij van gluten en lactose en zijn ze volledig Vegan. Verder passen deze producten ook in het dagmenu van diverse geloofsovertuigingen, zoals Halal en Kosher.

Droogfruit.nl

Dank je wel voor het lezen van dit artikel met alle informatie over fruitpoeders en hoe jij deze kunt gebruiken in jouw dagmenu. We hopen je met dit artikel meer informatie te hebben gegeven en ben jij geïnspireerd geraakt? Kijk dan eens in onze webshop voor het diverse aanbod aan heerlijke fruitpoeders!

Ben je nog opzoek naar meer informatie of lekkere recepten? Check dan onze blog of sociale media! Volg je ons al op Facebook en of Instagram? Wanneer je nog vragen hebt, mag je die altijd stellen via de contactpagina.

Fruitige groet van het team.