Wat leuk dat je onze blog (weer) hebt gevonden! We vertellen je namelijk graag meer over onze mooie producten en hoe we deze maken. In een eerder artikel hebben we je al vertelt wat gevriesdroogd fruit(poeder) is en hoe het unieke proces het vriesdrogen in zijn werk gaat. Nu is het tijd om weer een heerlijk recept met je te delen, namelijk een recept voor bananabread baked oats! Uiteraard kun je daar onze gevriesdroogde producten weer in gebruiken. Nieuwsgierig geworden naar onze bananabread baked oats? Lees dan snel verder want hij is echt de moeite waard.

Inhoudsopgave

Bananabread baked oats. 1

Baked oats?. 1

Dit heb je nodig. 1

Zo maak je onze bananabread baked oats. 2

Past deze bananabread baked oats in een gebalanceerd voedingspatroon?. 2

Kun je bananabread baked oats bewaren?. 2

Droogfruit.nl 2

 

Bananabread baked oats
Havermout is ontzettend veelzijdig maar heeft van zichzelf weinig smaak, het heeft alleen een bepaalde textuur. Dit maakt havermout een goed basisproduct om lekkere dingen mee te maken. Eerder deelde we al een recept voor zelfgemaakte granola met je die je gemakkelijk maakt met havermout maar nu delen we graag een baked oats recept met je. Voordat we dat doen, leggen we je natuurlijk ook nog even uit wat baked oats zijn.

Baked oats?
Baked oats is de Engelse benaming voor gebakken havermout. Toch wordt in de meeste gevallen alleen de Engelse term gebruikt, waarom? Bij warme havermout denken de meeste Nederlanders helaas nog aan de lauwe havermoutpap van vroeger. Geloof me, baked oats lijkt verre van op de pap van vroeger. Wat maakte de baked oats van dit recept zo lekker? Uiteraard ons gevriesdroogde fruit(poeder) maar ook de structuur van de baked oats is uniek. Deze heeft namelijk de structuur van een cake, maar dan zonder de hoeveelheid boter en vele suikers.

Kun jij niet wachten om onze bananabread baked oats te maken? Kijk kan snel of jij alle ingrediënten in huis hebt.

Dit heb je nodig

 • 40 gram havermoutvlokken of havermoutmeel
 • ½ banaan
 • 10 gram proteïne poeder
 • 10 gram krachtig gevriesdroogd bananenpoeder
 • 60 milliliter melk
 • theelepel kaneel (of twee)
 • ½ eetlepel bakpoeder
 • 5 schijfjes gevriesdroogde banaan
 • 5 gram pure chocolade

Indien je geen proteïne poeder hebt kun je deze ook weglaten, voeg dan 10 gram extra havermout(meel) toe. Indien gewenst kun je ook nog een beetje honing voor de smaak toevoegen maar dat hoeft niet.

Gebruik je havermoutvlokken? Dan wordt de structuur wat grover. Bij het gebruik van havermoutmeel krijg je nog meer de structuur van cake. Geen meel in huis? Doe dan de havermoutvlokken even in de keukenmachine.

Met dit recept maak je één portie bananabread baked oats. Wil je meerdere porties maken? Verdubbel dan de hoeveelheid van bovenstaande ingrediënten met het aantal porties dat je wilt maken.

Zo maak je onze bananabread baked oats

Geloof ons, de oven doet het meeste werk wanneer je deze baked oats gaat maken. Volg de stappen hieronder en je kunt binnen 30 minuten genieten van deze heerlijke bananabread baked oats.

 1. verwarm je oven voor op 200°C
 2. weeg alle ingrediënten zorgvuldig af
 3. prak de halve banaan en voeg de overige ingrediënten toe (met uitzondering van de chocolade en de gevriesdroogde bananenschijfjes)
 4. mix alle ingrediënten in een kom
 5. doe de mix in een ovenbestendig schaaltje
 6. hak de chocolade in kleinere stukjes
 7. decoreer de mix met de schijfjes gevriesdroogde banaan en de chocolade
 8. zet het schaaltje in de oven en bak het geheel in 20 minuten af in de oven
 9. eventueel kun je nog wat extra kaneel over de baked oats strooien.

Het gevriesdroogde bananenpoeder en de kaneel geven deze baked oats zijn unieke bananabread smaak. Uiteraard kun je ook altijd variëren met andere fruitpoeders.

Past deze bananabread baked oats in een gebalanceerd voedingspatroon?

De bananabread baked oats zit boordevol macronutriënten die je dagelijks nodig hebt om energie te kunnen leveren. Vetten, eiwitten en koolhydraten heb je allemaal nodig in je voedingspatroon. Uiteraard voeg je door de honing, (gevriesdroogde) banaan en het fruitpoeder wel natuurlijke suikers toe aan je maaltijd: echter hebben wij deze suikers ook gewoon nodig, alleen met mate.

Eet de bananabread baked oats tijdens je ontbijt of lunch en serveer eventueel met een grote schep eiwitrijke kwark. Zo voeg je nog meer eiwitten toe aan je gebalanceerde maaltijd.

Kun je bananabread baked oats bewaren?

Je maakt met dit recept bewust maar één porties, wij adviseren je dan ook om dit product direct te eten en niet te bewaren. Het kan misschien wel, maar de smaak van het product komt dan helaas niet ten goede. Gewoon direct van genieten dus!

Droogfruit.nl

Dank je wel voor het lezen van dit recept en we hopen dat je deze bananabread baked oats binnenkort eens gaat maken. Of misschien bak je iets anders met ons andere gevriesdroogd fruit, dat kan natuurlijk ook! Bekijk al onze gevriesdroogde producten in onze webshop. We hebben een groot aanbod, er zit vast iets lekkers voor jou bij.

Ben je nog opzoek naar meer informatie over onze producten, vriesdrogen of naar meer lekkere recepten? Check dan onze blog of sociale media! Volg je ons al op Facebook en of Instagram? Wanneer je nog vragen hebt, mag je die altijd stellen via de contactpagina.

Gezonde groet van het team.